adolescente escribiendo frente a un ordenador

Molts alumnes s'han adonat que necessiten un suport extra per assolir la nota que tant necessiten. Ja sigui per aprovar el curs o per obtenir una nota determinada que els permeti superar la nota de tall a la selectivitat i que puguin entrar a la universitat que desitgen. ¿Quins factors han portat a una major demanda de classes particulars online? ¿És una bona solució apostar-hi? Prepara't per resoldre tots aquests dubtes i així treure el millor de tu.

Els bons professors són aquells que treuen el màxim potencial dels seus alumnes. Per això, un professor proper que conegui les aptituds dels seus alumnes i que sàpiga adaptar-se a les seves necessitats serà el que els proporcionarà un aprenentatge millor. Potser la proximitat dels professors particulars és una de les raons que han provocat que les classes particulars estiguin en auge.

Es pot donar el cas que amb les hores acadèmiques de l'escola no n'hi hagi prou per aconseguir els objectius plantejats i aleshores el suport d'un professor particular esdevé necessari.

¿Quins factors entorpeixen l'estudi dels joves i adolescents?

El fet que l'alumne mostri una bona predisposició és un factor fonamental per a l'aprenentatge. No és el mateix escoltar a classe, simplement, que fer una escolta activa, que plantejar preguntes davant de possibles dubtes, que portar els deures fets, que estudiar amb temps... No obstant, hi ha algunes realitats que se'ns escapen, més enllà de la concentració més o menys activa de l'estudiant.

Lamentablement, hem passar per una dura pandèmia. La pandèmia ha tingut moltes repercussions. Les ha tingut per a les escoles, que han hagut de canviar metodologies, recuperar temaris amb presses, explorar noves plataformes online, adaptar-se a les directrius del Departament d'Educació, etc. I també les han tingut les famílies, atesa la bretxa digital que existeix a mesura que avança l'edat dels pares i mares. Certs pares i mares és possible que no estiguin familiaritzats amb aquest nou mètode d'ensenyament i poden tenir dificultats per comunicar-se amb l'escola, així com per oferir als seus fills tot el que necessiten per poder aprendre al mateix ritme i nivell que abans. Aquestes dificultats poden anar des de les connexions WIFi deficients fins a la falta d'acondicionament de la sala d'estudi perquè es comparteixen les habitacions amb els germans...

¿És la pandèmia l'única causa d'aquestes dificultats escolars?

El cert és que els canvis de criteri de correcció d'exàmens, en especial a la selectivitat, han donat lloc a una inflació de les notes de tall. I això ha provocat que molts alumnes hagin vist com aquelles carreres que veien assumibles i d'acord amb el seu expedient, s'allunyin de les seves possibilitats.

Podria ser que un altre dels factors que ha causat aquesta inflació de notes hagi sigut una demanda creixent de graus superiors per part de l'alumnat. És una via d'accés a la universitat menys exigent, ja que la manera d'accedir-hi és diferent.

Davant d'aquest context, molts alumnes han considerat atractiu el reforç de les classes particulars. I el cert és que els que opten per aquest ensenyament especialitzat es troben amb resultats sorprenents i molt positius.

¿Per què funcionen las classes particulars?

Per començar, s'ha de tenir en compte que són classes generalment impartides per gent jove. Poden ser amics de confiança o fins i tot recomanats per l'escola o la universitat. També hi ha empreses especialment creades amb aquesta finalitat, que tenen una borsa de professorat amb coneixements en cada matèria.

Aquesta proximitat generacional fa que el tracte sigui més còmode i que l'alumne pugui expressar els seus dubtes amb confiança. També és evident que el jove que imparteix les classes fa relativament poc temps que es trobava en la posició de l'alumnat. A més de poder empatitzar-hi millor, coneix més de prop els requeriments i els nivells d'exigència, així com el temari que més acostuma a costar o al qual el professorat acostuma a dedicar més atenció.

D'altra banda, aquestes classes es poden adaptar totalment a les necessitats de l'alumne: des de poder-se centrar en aquelles assignatures que més li costen fins al simple fet que es poden impartir online, al domicili o en alguna sala d'estudi de la universitat on tinguin a disposició dels estudiants recursos que els puguin ser útils, com llibres i una hemeroteca.

Una escapada de la rutina

Aquestes classes no entren en la monotonia de l'escola, sinó que poden ser més o menys regulars, segons l'evolució del mateix alumne. Això les converteix en lliçons menys monòtones i que poden seguir la metodologia més motivadora que es vulgui utilitzara. Flexibilitat al 100%!

I tot això, amb la finalitat de fer cada vegada passos més ferms cap al futur desitjat de cada alumne.

¿T'agradaria llegir més articles com aquest?

A buscarcole.com estem especialitzats en la redacció d'articles del sector educatiu, gràcies al tracte estret amb experts del món de l'educació. Recorda que també pots omplir el formulari del nostre portat i trobar la millor escola concertada o privada per als teus fills. Visita la nostra pàgina web!

Etiquetes