jornadas orientación profesional

Els últims cursos de l'escola o de l'institut configuren una etapa plena de dubtes i d'ansietat per decidir el futur de cadascú. Molts dels alumnes no tenen massa clar a què es voldran dedicar exactament i... és lògic que sigui així! De vegades tenen una idea concreta, però van veient que els costen les assignatures que ponderen més en la nota o de sobte descobreixen un grau que encaixa a la perfecció amb les seves expectatives. És per això que unes jornades d'orientació professional poden ser l'ajuda clau per resoldre totes aquestes preguntes.

La tria vocacional és una de les decisions més importants de les nostres vides. Per això, quan s'acosta el gran moment, és natural que sorgeixin molts dubtes, uns dubtes que amb un procés d'orientació professional es poden solucionar més fàcilment o, com a mínim, començar a ser ben encaminats.

¿En què consisteixen aquestes jornades?

L'orientació professional són una sèrie de programes personalitzats de durada variable en els quals es proporciona als alumnes informació de valor sobre les diferents branques del coneixement, les ofertes universitàries o de graus superiors, l'acompanyament o tutories i coaching... També es poden oferir tests especialment creats amb programes automatitzats que dissenyen possibles itineraris que s'adapten a les aptituds de cadascú, segons els resultats obtinguts i les circumstàncies personals.

D'altra banda, a més de personal especialment qualificat per a la motivació i per donar el consell més adequat, en moltes d'aquestes jornades hi assisteixen exalumnes que expliquen la seva experiència anterior i posterior. També expliquen el seu nou dia a dia quan han començat la carrera o el grau que han triat.

L'orientació professional és tendència

L'orientació professional apareix en els trending topics de Twitter en dates assenyalades com les prematriculacions de la universitat, quan s'acosten els exàmens de selectivitat, en les jornades de portes obertes... De fet, tal i com assegura el portal d'actualidad docente, l'orientació acadèmica i professional dels joves durant l'educació secundària «ja forma part de les estratègies de govern en educació en països com Finlàndia, Alemanya, Canadà, Holanda, Irlanda i, més recentment, el Regne Unit». Així mateix, aquestes iniciatives també promouen la mobilitat social de molts joves que no tenen referents laborals en les seves famílies i que no rebrien aquests consells que necessiten si no fos per aquestes jornades. D'aquesta manera, les escoles eviten reproduir les desigualtats socials d'origen.

¿Quins beneficis hi ha en l'orientació vocacional?

El portal educativo.net ens explica alguns dels molts avantatges d'aquesta mena de coaching acadèmic:

Des de conèixer i interioritzar els fonaments bàsics de diferents professionals fins a analitzar les rutines i els rols laborals. D'aquesta manera, els mateixos alumnes podran descobrir habilitats que desconeixien, interessos que comparteixen amb els seus companys o noves oportunitats a desenvolupar en el futur, tenint en compte sempre que siguin objectius realistes.

Centres que ofereixen formació professional a buscarcole.com

A buscarcole.com pots trobar molts centres educatius que ofereixen formació professional. El nostre cercador t'ajudarà. Per exemple, si busques una escola a Barcelona, hi trobaràs aquestes. Si ets de Tarragona, aquestes. I també en tenim a Múrcia, a Madrid, a Almeria, a Cadis, a Còrdoba, a Granada, a Jaen, a Màlaga, a Huelva, a Sevilla, a Lleida o a Girona

Esperem que aquest article t'hagi interessat. En el nostre blog hi trobaràs tota l'actualitat i també consells educatius tant per als pares i mares com per al professorat.

Etiquetes