elegir colegio para los hijos

La tria d'escola per als nostres fills o filles és una decisió difícil i determinant. Per això, molts pares i mares s'atabalen amb la responsabilitat que la decisió implica. Des de buscarcole.com ens agrada presentar-vos consells que pensem que us poden ajudar a tenir un coneixement més ampli de quines preguntes us heu de plantejar per saber quina escola s'adaptarà millor a les vostres necessitats. Però avui us presentem una altra alernativa per decidir quina institució serà la més adequada per als vostres fills.

Al nostre blog hem tractat, un article rere l'altre i amb l'ajuda de persones expertes del món de l'educació, diversos temes relacionats amb les inquietuds que acostumen a tenir els pares i les mares: dubtes com ara els punts clau a valorar en una jornada de portes obertes, la possibilitat de fixar-nos en col·legis multilingües i els avantatges que presenten per al futur dels alumnes, tips per adaptar-se a l'inici d'un nou curs i molts més temes!

No obstant això, avui hem investigat l'opinió de pares i mares com tu perquè, coneixent la seva experiència, puguis aprendre de noves realitats viscudes per altres famílies en els seus centres educatius. El portal de trobada educared ens mostra diversos contextos y situacions viscudes, vegem-ho!

Les opinions d'altres pares i mares

“Hola! des de la meva experiència personal com a mare, he buscat una escola per al meu fill on convisqui amb la diversitat de la nostra societat, es contacti amb allò que és real i que li permeti apropiar-se del coneixement d'una manera crítica.”

- Diu una mare en aquest blog

Com pots veure, moltes famílies posen sobre la taula una altra perspectiva, més enllà de l'acadèmica: l'educació en valors i l'esperit crític. En aquest cas, és difícil saber si l'escola complirà les teves expectatives ideològiques. Per això, si per a tu aquest camp també és important, opta per conèixer casos reals de pares que ja tinguin els seus fills en aquesta escola, a través del boca a boca, de les xarxes socials i la seva pàgina web, fòrums d'opinió, etc.

“Considero molt valuós en aquests temps la contenció, l'escoltar i la personalitat de l'alumne, així com també el valor al respecte mutu i a l'esforç.”

Comenta un altre usuari

En aquest cas, el fet de conèixer si l'alumne rep un tracte més o menys personalitzat dependrà de factors com el nombre d'alumnes per aula, si l'escola té un servei psicopedagògic o fins i tot si l'escola aposta per una metodologia més o menys alternativa a l'estàndard.

Opinions que són lliçons

“Actualment molts pares busquen en l'escola un lloc on "aparcar" els seus fills mentre treballen. [...] Fills que entren a les 7 del matí i que són recollits a les 7 de la tarda, quan acaben l'extraescolar [...]. No hem de traspassar la responsabilitat i el dret de participar activament en la seva educació, en la seva custòdia i en les seves estones de lleure.”

- Afirma un pare al fòrum

El cert és que la intervenció d'aquest pare no ens ajudarà a detectar quina de les escoles que tenim al cap serà la millor per als nostres fills, però no hi ha dubte que és un aprenentatge que servirà a qualsevol persona que es preocupi per la formació tant acadèmica com personal dels seus fills. La fórmula és ben clara: EDUCACIÓ = FAMÍLIA + ESCOLA

“El meu fill ja té 14 anys i aviat acabarà els seus estudis escolars per passar a la Universitat. Em queda el mal gust que encara que ell volia estudiar fotografia i disseny gràfic, en el seu col·legi d'abans no s'oferien espais per potenciar aquests coneixements.”

Evidentment, es difícil saber quines seran les inquietuds dels nostres fills quan són petits. No obstant això, quan comencen l'educació secundària ja poden començar a deduir per quina branca del coneixement es volen decantar. Assegura't de tenir una bona comunicació amb ells perquè t'expliquin quins són els seus interessos i així podreu prendre una bona decició tots junts! Hi ha centres que ofereixen instal·lacions especialment creades per a determinades matèries, com ara teatres, laboratoris, tallers, poliesportius...

El cert és que aquesta intervenció ha estat una bona lliçó, ja que anys enrere era impensable imaginar-se que un pare apostés perquè el seu fill estudiés allò que de veritat li agradava si no es tractava d'una professió segura i convencional. És esperançador veure que aquesta mare sí que ha fet el canvi de xip, perquè sempre ens caldran músics, artistes o directors de cinema.

Tantes escoles com menes de pares i manres

“Com a mare m'adono que tinc la necessitat de participar de manera més activa. Necessito saber què i com s'imparteixen les assignatures, vull poder, a través d'internet, contactar amb el professorat i accedir a la informació d'utilitat per aprendre junt amb els meus fills les assignatures.”

Hi ha diverses menes de pares i mares: els que es volen implicar més en com s'imparteixen els coneixements o els que, al contrari, confien cegament en l'escola i prefereixen viure la formació dels seus fills com a consellers, però no com a ens participant. Per això, convé assegurar-se de com és la comunicació entre els pares i el centre durant la jornada de portes obertes.

Esperem que tots aquests consells i recomanacions t'hagin ajudat! Recorda visitar la nostra web i usar el nostre formulari si busques la millor insitució per als teus fills, o prestar atenció al nostre blog! on pengem regularment contingut que ens agradaria que t'interessés.

Etiquetes