Es mostren 1 - 9 de 9
Dibujo de una familia que lee
Gregorio Luri ens indica que si els pares llegeixen amb regularitat als seus fills als cinc anys, tenen més bon rendiment en matemàtiques, vocabulari i ortografia als setze. I que només a un terç dels nens se'ls llegeix a casa cada dia.

Etiquetes

Imatge de Gregorio Luri
Gregorio Luri, pedagog i filòsof, és entrevistat al diari digital Vilaweb per parlar dels últims resultats de l'estudi PISA.

Etiquetes

Imagen de Catherine L'Ecuyer
“Encara que no entengui la paraula nova, amb les paraules que ja coneix es pot fer càrrec del significat, de manera que el nen adquireix vocabulari llegint. És un cercle virtuós.”

Etiquetes

imagen de Juan Cruz Ripoll
Millora de la lectura assistida per ordinador a l'educació primària.

Etiquetes

lectura comprensiva
La periodista Carina Farreras reflexiona, en un article a La Vanguardia, sobre la comprensió lectora dels estudiants espanyols a partir de les dades de PISA i TIMSS, dos estudis internacionals d'avaluació.

Etiquetes

¿Leer en papel o leer en pantalla?
Un article publicat a El País presenta diferents opinions sobre els resultados obtinguts en comprensió lectora a l'informe PISA 2018.

Etiquetes

El rebaño excelente, William Deresiewicz
A propòsit del llibre de William Deresiewicz, en què reflexiona sobre la utilitat de l’educació, el lloc de les humanitats en els plans d’estudis i on van a parar amb la covid 19.

Etiquetes

PISA 2018: com que al desembre se'n coneixeran els resultats, anem fent boca...
Recuperem un article publicat a l'abril de 2018 que reflexiona sobre els resultats de PISA i els èxits de Finlàndia.

Etiquetes

Hacia una escuela del siglo XXI
Andreas Schleicher, director d'Educació de l'OCDE i "pare" de l'avaluació internacional PISA, va passar per Madrid per presentar el seu llibre Primera clase (Fundación Santillana). En aquesta breu entrevista, Schleicher parla en general dels resultats dels alumnes espanyols a l'última avaluació de PISA.

Etiquetes